Superstiţii… de la vâna curului (1)

 

Ce sunt mai exact superstiţiile astea? Nu am înţeles niciodată ce reprezintă şi de ce există în tradiţie. Şi de ce sunt doar în România? În afară de oglinda spartă şi sarea varsată nu sunt altele de care să fi auzit eu şi să se aplice şi în alte ţări.

Marţi 13 – Zi de mare ghinion… se zice. Dacă e zi ghinionistă, înseamnă că toţi avem ghinion în acea zi nu? Teoretic e imposibil ca toţi să avem ghinion. Spre exemplu cineva pierde o valiză cu bani şi altcineva o găseşte. Unul are ghinion, altul noroc. Nu cred că există vreo posibilitate în scenariul cu geanta ca ambele persoane să aibe ghinion.

Pisica neagră – Dacă trece o pisică neagră prin faţa ta, EŞTI MÂNCAT dacă nu îţi faci 5739 de cruci, 17 paşi în spate şi 3 rotiri de bazin. Asta e clar! Ce vină are săraca pisică că aleargă după şoareci şi trece prin faţa ta? Lămuriţi-mă şi pe mine vă rog ca să nu mor prost. Şi de ce pisica neagră? De ce să nu executăm ritualul pentru fiecare pisică pe care o vedem? Huoooo! Rasiştilor!

Mâncărimi la palma stângă – Mulţi spun că dacă te mănâncă palma stângă primeşti bani de la cineva. Mi se întâmplă foarte des să mă mănânce palma stângă şi rar să primesc bani de la cineva. Chiar nu îi văd rostul superstiţiiei ăsteia… Dacă sunt stângaci, ca să iau bani trebuie să am mâncărimi în palma dreaptă?

Sarea vărsată – Dacă verşi sarea te cerţi cu cineva. Asta mi se pare oarecum logică. E normal că dacă vărs sarea pe jos să fiu certat de cineva pentru mizeria făcută.

Dacă ţi se cacă o pasăre în cap ai noroc – Deja se contrazice singură… e pur şi simplu ghinion că ai de curăţat găinaţul din cap şi eventualii stropi de pe haine, deci nu se poate pune problema nici de noroc.

To be continued…

sursa foto

10 Comments

  1. Marţi 13 – Zi de mare ghinion… se zice. Dacă e zi ghinionistă, înseamnă că toţi avem ghinion în acea zi nu? Teoretic e imposibil ca toţi să avem ghinion. Spre exemplu cineva pierde o valiză cu bani şi altcineva o găseşte. Unul are ghinion, altul noroc. Nu cred că există vreo posibilitate în scenariul cu geanta ca ambele persoane să aibe ghinion.

    Zi cu ghinion in America, datorata aproape prabusirii navei Apollo 13 in zorii zilei de marti:)). In Romania, 13 e zi norocoasa.

    • “tati”… este scris corect. Nu există cacofonie scrisă. Studiază şi tu cuvântul: “caco” + “fonie”, unde “fonie” se referă la sunete. Astfel cacofonia este o repetare neplăcută de sunete în vorbire. În scris nu se consideră cacofonie.

  2. Daca de la atatia metrii inaltime, o pasare constipata te`a nimerit fix pe tine, din atatia oameni cu un cacatel cat unghia… cum gainat-de-pasare sa se numeasca ala noroc =))

1 Trackback / Pingback

  1. Superstiţii… de la vâna curului (3) | berc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.