Superstiţii… de la vâna curului (3)

 

Mult timp ce a trecut de la marile articole despre superstiții încât am și uitat că am scris despre acestea. Revin acum cu o continuare pentru prima, respectiv a doua parte.

Mâncarea din farfurie – îmi amintește de replica aceea veche a părinților: Cine nu mănâncă tot / Pupă pisica în bot. Da, superstiția asta se referă la mâncarea din farfurie. Dacă nu mănânci tot o să ai parte de un soț urât. E amuzant când există supersiții discriminatorii pe baza sexelor, așa că reformulez și pentru bărbați: Cine nu mănâncă tot, o să aibe o soacră cicălitoare…

Cusutul – Dacă îți coși haina pe care o ai pe tine trebuie să ții o ață în gură ca să nu riști să îți coși mintea. Mie deja mi s-a cusut mintea în momentul în care am aflat de superstiția asta. Este probabil inventată pentru a fi folosită drept scuză de cei proști. Gen: -De ce ești așa prost? -Pentru că mi-a cusut bunica mintea.

Dacă verși cafeaua vei primi bani – Am vărsat și eu de câteva ori cafeaua, astăzi chiar în mod intenționat, încă aștept să primesc un mare premiu în bani; joc la Loto săptămâna asta…

Să nu te încui niciodată afară că e semn rău! Nu zău… e primul semn care îți arată că ești uituc sau că ai probleme de atenție. E oarecum credibilă supersiția asta din pricina faptului că o putem lega de ceea ce am spus mai sus. O trecem la superstiții decente.

Urcatul scării – Aduce ghinion să urci o scară cu un număr par de trepre. Mă întreb oare cine stă să numere treptele scărilor atunci când urcă undeva?! Si ce se întâmplă dacă le număr și oberv că sunt în număr par?! Fac pe Tarzan și mă cațăr pe balustrada?!

sursa foto

13 Comments

  1. Eu nu cred in superstitii deloc. Nu cred in deochi sau in alte porcarii…sincer mi se par creatii ale oamenilor care nu au minte… si pentru oamenii care nu au minte.

  2. Buna ! interesant articolul :d .Mai era si mersul pe sub o scara ca superstitie si multe altele .Eu nu cred in superstitii,dar cred ca fiecare dintre acestea au ceva aparte care mai distruge din monotonia vietii .

      • da,ai dreptate …dar nu toate religiile sunt abureli ,unele lucruri ne ajuta sa trecem mai usor peste probleme si multe altele legate de viata aceasta .Am fi ca intr-o adevarata jungla farar aceste lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.