Superstiţii… de la vâna curului (2)

Deochiul – Ăsta este exclusiv românesc. Dacă te doare capu, ai astenie de primăvară, n-ai chef de viaţă, ţi-e somn, sau mai ştiu eu ce simptome, înseamnă că te-a deocheat cineva. Românii ăştia mai bătrâni şi ramoliţi spun că poţi fi deocheat doar de cineva care are ochii albaştrii… gen. Tratamentul tradiţional pentru chestia asta este descântecul, adică nişte bolboroseli ale babelor spuse la repezeală însoţite de nişte reprize de căscat puternic care confirmă deochiul… Gen WTF!?

Pantofii aşezaţi pe pat – aduc ghinion sau cresc riscul de a fi spânzurat… Nu zău! Hai că aia cu ghinionu’ e mai plauzibilă, dar cine mama lui Moş Crăciun te mai spânzură în zilele astea? Spânzuratul nu a mai fost practicat din Evul Mediu, cu excepţia lui Saddam Hussein (şi a altor câteva cazuri izolate) care, probabil că şi-a aşezat încălţările în pat… Gen.

Dacă stai pe colţul mesei nu te mai însori… never ever. Iarăşi o dumă naţională conjugată la persoana I, în general de celibatarii pâmpălăi care îşi pierd timpul la bodega din colţ. Gen… Ce rost are bă să caut femeii că am stat pă colţu mesei când eram mic!? Dute bă şi caută că o leproasă tot găseşti în şanţul de pe prima stradă. O iei acasă o speli, o aranjezi şi ţi-ai tras nevastă… Gen

Moneda în fântână – Dacă îţi pui o dorinţă în timp ce arunci o monedă în fântână, aceasta se va îndeplini. Când eram mai mic am aruncat toate monezile din buzunar într-o fântână din Sinaia că doar-doar m-oi face Superman. Fără rost… acum sunt un om normal care scrie aiureli pe blog.

Lingura scăpată pe jos – Dacă scapi lingura pe jos îţi vezi iubita/iubitul. Şi dacă scapi furculiţa pe jos ce se întâmplă!? Îl vezi pe ăla mic cu corniţe din beciul de jos sau îţi vezi soacra?

Şi încă una de la mine: Dacă n-ai citit articolul o să sugi o ceapă.

To be continued…
sursa foto

11 Comments

 1. sa-mi fut una… cat trebuie sa scriu ca sa iti pot lasa un comentariu… am si uitat dracu ce vroiam sa zic…
  Auzi mha, sa stii ca daca era o alta fantana, cred ca aveai sanse mai mari sa te faci Superman. da stii defapt de ce nu ti-a iesit? Pai cine vrea mah sa il confunde lumea cu un avion ori o pasare? :))) GEN 😀
  Si cine scapa furculita pe jos… a imbuinat-o rau, sa stii… ca e cam pe …invers, treaba! :)) la fel, GEN 😀
  si app… faza cu coltu mesei e valabila pentru oricare colt? nu de alta, dar nevasta-i supraevaluata gagiu… stii ca jidanii au inventat casatoria, ca sa nu mai plateasca pentru sex:)))

  • nevasta îi supraevaluată sau femeia în general? :)) Eu zic că femeia…

   eee, p-aia cu căsătoria n-o ştiam… Deştepţi oameni jidanii ăştia :)) Totuşi e mai bine la arabi cu o duzină de neveste nu de alta, dar măcar ai opţiunea să îţi alegi una în funcţie de starea de spirit :))

   Cum adică e valabilă pentru fiecare colţ? Adică d-aia nu se însoară emoiştii ăia trişti care au ca loc de veci colţul camerei? :))

   Şi de final: Tot nu cred în prostiile astea cu toate că aseară am văzut un film care le-a scimbat părerea multora.

 2. mama lui Mos Craciun cu m mica, ca mama nu e nume propriu. Ai scris “te mai spanzura spanzura” si lasa-te de “gen” :))

 3. Foarte amuzant articolul. O mica observatie:
  deochiul nu e un obicei romanesc, ci mai degraba balcanic sau chiar sud-european (si in Roma, sudul Italiei, Sicilia se mai intalnesc superstitii asemanatoare), si chiar la armeni si arabi. In Erevan nu e ceva iesit din comun sa mergi pe strada si sa vezi o femeie care scuipa dupa ce vede un bebe (cica sa nu-l deoachie). 🙂
  http://en.wikipedia.org/wiki/Evil_eye

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.