De la Windows 7 la Ubuntu/Macintosh

Azi m-am jucat puțin cu partițiile sistemului de operare și după ce am făcut câteva prostii pe acolo mi-a crăpat Windowsul. M-am chinuit cu toate opțiunile de backup, system recovery și toate nebuniile posibile de la Microsoft, dar a fost în zadar… Windows-ul crăpase de tot 🙁

Spre norocul meu, am avut dual-boot cu Ubuntu așa că nu am stat mult timp offline, decât în încercarea disperată de a resurscita porcăria de la Microsoft. De fiecare dată când am avut probleme cu sistemele de operare de la Microsoft, Linuxul m-a salvat, însă de data aceasta a fost prea mult și pentru el…

Din cauza aceasta m-am decis să rămân pe Linux. M-am mai jucat puțin cu el și mi-am dat seama că este exact ceea ce am nevoie: internet, muzica și filme, nimic mai mult. Interfața grafică nativă a lui Ubuntu este mai mult decât prietenoasă, dar nu m-am putut abține să nu îi pun temă de Macintosh. Am pus screenshooturi mai jos să vedeți și voi ce a ieșit.

(Dacă aveți întrebări legate de instalarea temei de Macintosh sau Compiz lăsați în comentarii)

 

 

 

UPDATE!!!

Pentru instalarea Macbuntu adăugați în terminal următorea comandă(merge doar pe Ubuntu 10.04 sau 10.10):

wget https://downloads.sourceforge.net/project/macbuntu/macbuntu-10.04/v2.2/Macbuntu-10.04.tar.gz -O /tmp/Macbuntu-10.04.tar.gz

tar xzvf /tmp/Macbuntu-10.04.tar.gz -C /tmp

cd /tmp/Macbuntu-10.04/

./install.sh

Pentru dezinstalare folosiți aceeași comandă cu precizarea că trebuie să îmlocuiți ./install.sh cu ./uninstall.sh

9 Comments

 1. am incercat si eu ubuntu da nu-l pot folosi ca la scoala am windows si plm nu am programele necesare in ubuntu. dar eu un sistem de operare tare și gratis. no virus perfect chiar:) open source. etc etc.

 2. Daca va place ubuntu cu design de mac puteti incerca si distributia PinguyOS: http://pinguy-os.sourceforge.net/ .

  Ubuntu e in prezent cea mai populara distributie de linux, dar nu neaparat cea mai buna (aici e chiar greu de spus).

  Trecerea de la Windows la Linux se face usor daca reusesti sa iti dai seama care sunt echivalentele unor programe pe care le foloseai de obicei in Windows in Linux. Si exista un asa numit program WINE (http://winehq.org) care e un emulator de Windows sub Linux. Eu il folosesc pentru a rula in Linux Microsoft Office, care e un soft foarte bun, in comparatie cu OpenOffice.org – varianta open-source/freeware a acestuia. De asemenea, exista posiblitatea de a instala o “masina virtuala” de windows in Linux. Folosesc si asa ceva cand imi testez programele din Linux in Windows, dar intrebuintarile ei sunt mult mult mai multe si mai avansate decat ce am zis eu acolo – cautati VirtualBox sau VmWare Player pentru mai multe detalii.

 3. cum trec de la ubuntu la windows 7?????????????? bag cd ul de windows…si cand ajung la partitii..nu mi da voie sa merg mai departe.va rog,ajutati-ma!

  • Bună,

   Când ajungi la partiții ștergi toate partițiile pe care le vezi pentru că sunt pentru formatul de Ubuntu (ext). Apoi faci tu niște partiții noi NTFS pentru Windows 7 (se fac automat pe NTFS). Merge garantat dacă ștergi și refaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.