iPhone iOS – Cu sau fără Jailbreak?

iphone 5

Mulţi când intră pentru prima dată în posesia unui iPhone se întreabă dacă să îi facă jailbreak sau nu. Nu vă pot da un sfat concret în legătură cu asta pentru că depinde de preferinţele şi situaţia financiară a fiecăruia, însă vă pot prezenta aspectele pro şi contra care sper să vă ajute să luaţi decizia corectă.

Pro
1. Acces la Cydia – Cydia este un fel de AppStore al iPhone-urilor Jailbreakuite. Aici poţi găsi aplicaţii third-party, jocuri, teme sau ringtonuri. Pentru a avea acces gratuit la aplicaţiile din AppStore, trebuie instalat Install0us din Cydia, care permite downloadul şi instalarea aplicaţiilor hackuite. 

2. Personalizarea interfeţei grafice – Se poate realiza prin instalarea a Winterboard pentru care există mii de teme.

3. Unlock/Deblocare/Decodare – Pentru cei care sunt blocaţi într-o reţea există posibilitatea de unlock, care se face foarte simplu doar prin instalarea aplicaţiei Ultrasn0w.

Contra
1. Pierderea garanţiei – Un telefon cu softul modificat îşi pierde automat garanţia, însă puteţi face restore cu o versiune clean de software şi nu se va mai cunoaşte că a fost jailbreakuit. (Atenţie! Dacă aveţi basebandul modificat, acesta nu se mai poate aduce la versiunea veche la telefoanele mai noi) 

2. Instabilitate – La aplicaţiile incompatibile sau cu erori există posibilitatea ca telefonul să intre în safe mode sau să primească crash.

3. Posibilitate de brickuire – În cazul în care ai mare ghinion să ţi se întrerupă curentul sau să păţeşti altă nenorocire în timpul Jailbreakului, telefonul devine inutilizabil.

Eu deţin un iPhone jailbreakuit şi nu regret alegerea făcută. Pentru mine un iPhone fără jailbreak este echivalentul unui iPhone brickuit. Asta este părerea mea.

Aştept şi părerile voastre în comentarii…

2 Comments

  1. Te sustin intrutotul cu alegerea ta, lucrurile virutuale nu merita cumparate, sau cel putin nu la preturile lor exorbitante. Daca ai putin creier si stii ce sa descarci si cum sa descarci punctul 2.Instabilitate e ca si inexistent.

    • Da, ai dreptate. O singură dată am primit crash şi asta pentru că nu am avut inspiraţia să mă documentez despre o aplicaţie instalată ca să descopăr mai apoi că nu era compatibilă cu versiunea softului de pe telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.