Fumat vs. Vapat

Fumat vs. Vapat

 

 

Tot ce urmază să punctez este strict prezentat din punctul meu de vedere. Nu ştiu care dintre aceste „sporturi” este mai dăunător şi, sincer, puţin îmi pasă la ora actuală(da, încă am impresia aia de om tânăr care se crede invincibil).

Experienţa mea în ale tutunului(momentul în care am căpătat minunatul statut de „fumător”, nu prosteala cu câte o ţigară o dată la 3 luni)  a început acum aproximativ 6 ani prin liceu din ţ motive, irelevante în acest context. Am fumat ţigari scurte, lungi, slim, slabe, foarte slabe, relativ tari- cam de toate. Nu pot spune că sunt dependentă de ţigări( nu încep să tremur dacă nu fumez o anumită perioadă), însă pot spune că îmi place foarte mult să fumez şi tocmai de-aia îmi este destul de greu să mă las.

În ceea ce priveşte vapatul, am avut 2 tentative, cea de-a doua având neaşteptata perioadă de utilizare de o lună şi o saptamână(fără a mai fuma măcar o ţigară în acest timp) până în momentul când în sesiune am învăţat alături de fumători şi nu am mai rezistat tentaţiei(ştiu, nu sunt un om îndeajuns de puternic-lucru de neexplicat, având în vedere că în acea lună fumau pe lângă mine-> Sesiunile dăunează grav sănătăţii tale şi a celor din jur!)

M-am gândit să fac o comparaţie de genul pro/ contra, însă trebuie să recunosc faptul că singurul pro al ţigării este acela că îmi place. De aceea, voi înşira motivele pro ale vapatului,

  1. În majoritatea barurilor/ restaurantelor/ pub-urilor cafenelelor şi orice alt spaţiu public de acest gen este permis vapatul!

Ăsta mi se pare cel mai mare pro, mai ales că urmează un frig din ce în ce mai mare .

Deşi la început(de când cu legea anti-fumat) se uitau toţi strâmb la mine când le adresam magica întrebare „se vapează înăuntru?”, acum oamenii au şi citit respectiva lege şi au înţeles că nu va cădea tavanul peste ei dacă îmi permit să vapez în interior.

  1. Gustul şi mirosul care rămân după.

La vapat este absolut minunat! După ce îmi beam cafeaua de dimineaţă nu aveam acel gust oribil în gură pe care îl am acum când fumez(şi este al naibii de bună cafeaua combinată cu ţigara/ţigările de dimineaţă) şi parcă şi plămânii mei erau mai fericiţi cu aroma de căpşunele, în defavoarea celei de tutun. Mirosul parului, al hainelor, al genţilor şi al gecilor era, din nou, minunat. Totul în jur mirosea a fructe, a vată pe băţ,a scorţişoară ş.a.

  1. Aburul alb şi mult.

Îmi plăcea foarte mult momentul  în care expiram un norişor de mărimi impresionante, de un miros foarte placut şi de un alb imaculat.( Atenţie! Prima dată când am vapat în timp ce conduceam am făcut fatala greşeală de a expira fix spre parbriz, câmpul vizual fiind înghiţit de o furtună. Concluzie: când vapezi la volan expiră în spre geam-care este, de preferat, deschis- sau în jos.)

 

Aşa cum am precizat încă de la început, momentan nu mă interesează care dintre cele două este mai daunător(sunt o inconştientă!!!) şi am ales să nu compar substanţele pe care le introduc în corp. Nu pentru că nu aş cunoaşte aceste substanţe, ci pentru că momentan sunt irelevante pentru mine.

În final, mi-am propus că în vreo lună o să mă întorc la dragul meu mod şi vor fi iar numai arome pufoase şi dulci în jurul meu. Sper să îmi iasă!

sursa foto

2 Comments

  1. As a vaping hardware and vaping related devices provider, catering to vape lovers, DIY enthusiasts and new vape beginners. Our ever-growing product catalog boasts over thousands of products from vape mods, vape kits, vape wires, vape wicks

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.