Eu vs. Mac (1)

De câteva zile mă bate gândul să îmi cumpăr un Macbook. Am cercetat puţin opţiunile şi am ajuns la concluzia că cel mai bun din punct de vedere performanţe-preţ de pe piaţa românească este MacBook Air, pe care l-am găsit aici la ofertă. Varianta de 11″ inch este destul de ok pentru mine având în vedere că îl voi folosi doar pentru browsing şi blogging şi mai ales că este inclus în această campanie Quickmobile care îi scade preţul cu aproximativ 1400 lei.

De ce nu un laptop PC!? Pentru că m-am săturat să primesc BSOD-uri şi să fiu călcat în picioare de viruşii internetului. Ăsta este motivul principal pentru care îmi doresc un Mac. După cum se ştie, Mac OS este imun la viruşi, de fapt nu există virus care să poată afecta în vreun fel sistemul de operare al celor de la Apple.

9 Comments

 1. Numai prostii scrii aici:))cum naiba sa fie imun la virusi? si W7 nu mai primeste BSOD-uri, si cu siguranta Air nu e cel mai bun la raportul performanta/pret,dimpotriva.
  Noroc cu mine ca te corectez:))!

   • Treaba cu imun la virusi e relativa. se zice ca linux ar fi imun la virusi dar tot cred ca oamenii destepti gasesc o modalitate sa te hăcuiască infecteze facă rău chiar şi pe linux chiar daca nu intra prapaditii de virusi care ii rezolva antivirusul in 2 timpi si 3 miscari.

    • Da, ştiu. M-am documentat mai târziu despre asta. Oricum numărul virusilor de MAC OS(în jur de 400 parca – asa scrie pe google) sau Linux (836-am citit recent) nu se compară cu numărul viruşilor de Windows…

 2. Ca tot veni vorba de bazaconii :)) Win 7 primeste BSOD la greu , (am experimentat-o eu pe sisteme mai mult decat capabile) , trebuie doar sa-l fortezi putin mai mult . Cat despre Macbook , cel putin in categoria din face parte , are un pret complet nejustificat (procesorul pare o gluma nereusita) , insa , chiar si asa , sunt convins ca vor fi destui care-l vor cumpara .

  • Eu nu l-am forţat aşa tare… De 1 an de când am instalat W7 am primit o singură dată BSOD şi asta după ce nu am mai oprit pc de 4 zile.
   Adevărat preţurile la Apple în general sunt exagerate, dar dacă vrei Macintosh sau iOS trebuie să plăteşti ca să îţi satisfaci plăcerile tehnologice :))

 3. Daca a fortat Rhs e clara treaba :)) explica-ne si noua cum l-ai forta… ai apasat multe taste ff repede ?! :)) mai mult de atat ma indoiesc ca stii… in plus berc daca te intereseaza doar browsing si blogging ia-ti un ipad 🙂

  • Eu vad iPadul ca un iPhone mai mare, și cum dețin deja un iPhone, nu as mai avea ce sa fac cu un iPad. Si in plus e o diferenta intre iOS si Macintosh.

   aa si vreau tastatura fizica, ca nu imi place touch.

   (reply-ul asta l-am dat de pe iPhone la fel de bine va si cum l-as putea da si de pe iPad, deci nu vad rostul achizitionarii unui iPad. In doua cuvinte: iPad mi se pare varianta kitsch a iPhonului)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.